Mai multa miscare, un pic de efort

“Iata secretul reusitelor de orice fel: sa trudesti din greu si sa-ti mentii totusi entuziasmul intact.” George Meredith.

Chiar trebuie sa te doara corpul, sa suporti tortura nu o data ci de mai multe ori pe saptamana ca sa faci treaba buna?  Ei, nu chiar! E nevoie doar sa simti discomfort. Un pic de oboseala, un pic de gafaiala cat sa nu poti canta in timp ce te misti. Crede-ma merita! Sa trudesti un pic din greu in timpul antrenamentului, cel putin 30 min iti garanteaza scaderea probabilitatii de a te imbolnavi de cancer cu 50%, conform unui studiu facut de dr. Sudhir Kurl de la Universitatea finlandeza din Kuopio. Nu esti impresionat(a)? Iata un alt motiv: devii mai destept! Un studiu facut de Jurnalul de Fiziologie din Statele Unite a relevat ca dupa o perioada in care se face constant efort aerob, creste producerea unei proteine protectoare care stimuleaza regenerearea neuronilor. Suficiente motive pentru a fi entuziasmat(a) si pregatit(a) pentru efort?

Hmm. poate ca tu esti tanar(a) si peste scurt timp ai chestia asta pentru care trebuie sa arati hot si asta e acum cel mai important lucru care te macina, nu? Ok, reformulez intrebarea: De cat de mult efort e nevoie ca sa arati fit? Ei, raspunsul il vei gasi in articolul viitor!

Sursa: 20 minute de Gretchen Reynolds

Shape, august 2016

Sursa foto: www.royalfashionist.com