Oricum, numai sa fie!

De cate ori aud fraza : Ah, ma duc la sala de fitness si nu conteaza ce fac, miscare sa fie!, imi vine rau. De ce? Pentru ca, asa cum nu orice pasare se mananca, nu orice sport se face oricum. Fitnessul, in termenul general folosit se refera la bodybuilding si el este in categoria:

Cross Fit, circuitele de forta cu greutati libere, antrenamentele gen Pump, antrenamentele functionale de grup si chiar HIIT sunt in aceeasi categorie. Toate sunt in trend si „trebe” facute.  Ceea ce nu se stie este ca genul acesta de antrenamente au pornit de la sportivii de performanta ca si antrenamente pregatitoare sau antrenamente propriu-zise pentru competitii. Un exemplu este HIIT care nu a venit din dorinta de a aduce oamenii de rand la o conditie fizica buna pentru o viata lunga si sanatoasa ci a venit ca o necesitate pentru competitorii din sfera atletismului. Performerii sunt admirati pe Instagram si oamenii cred ca daca fac antrenamentele lor de pe YouTube se vor transforma peste noapte cand de fapt, numai forma exercitiilor ia aproximativ o luna sa se invete. Forma sau calitatea miscarii este cea care va defini antrenamentul ca fiind eficient si ea este rareori invatata in oglinda si cel mai adesea necesita prezenta unui antrenor specializat.

Mai multe despre scopul din spatele antrenamentelor, relatia lor cu calitatile fizice si capacitatea ta de a le imbunatati in articolul urmator.

Sursa foto: http://neverfearfailure.com/2016/01/the-funniest-crossfit-memes