Pedeapsa si recompensa chiar functioneaza?

„Nu mi-e frica de Bau-bau! ” Asa canta in cor majoritatea femeilor pe care le stiu. Oricat de mult le-ar speria statisticile legate de cresterea mortalitatii ca urmare a obezitatii sau avertismentele doctorilor de familie legate de cresterea lor in greutate, raman relativ indiferente. Doar un eveniment important la care trebuie sa participe si e necesar sa incapa intr-o rochie „mortala” le determine sa spuna ca „asa nu se mai poate”!.

Cat despre metoda „uite ce fain arat si hai ca poti si tu!” – prea mult utilizata pe Instagram si alte medii sociale, nici ea nu prea da roade. Femeile se uita, se masoara in oglinda si de cele mai multe ori se simt mai mult deznadajduite decat motivate.

Povestea asta are un iz amar, parca tipic romanesc. Nimic nu e in ordine si in final, ar trebui sa acceptam cu resemnare, dar intr-un mod mai putin senin ca ciobanasul din Miorita.

Si daca am schimba finalul povestii „Grasimea rezista!”? Daca reusim sa invatam sa ne scuturam de resemnare si sa incercam si altfel? Sa avem rabdarea si perseverenta necesara. Sa cautam sa ajungem la destinatie cu pasi mici si sa punem incapatanarea in aplicare pentru a face in fiecare zi acel pas necesar pentru schimbare, chiar daca uneori vom da „stangu-n dreptul”….

Fara: „incep de luni”; „mai bine imi fac abonament de la 1 ale lunii viitoare pt ca….”;”maine nu voi mai manca toata tableta de ciocolata”. Vom incepe de astazi. Ne vom aloca timp sa facem miscare oricat de incarcat ar fi programul. Daca nu ajungem la sala, facem o pauza de 5 minute pentru a face cateva exercitii de gimnastica pe care stim ca le facem bine si asflel vom incepe…

In articolul urmator voi vorbi mai mult despre cum sa inlocuim obiceiurile proaste cu cele bune. Va voi pune la dispozitie un plan usor de urmat in acest sens. Pana atunci, succes in tot ceea ce intreprizi!