Seful tau iti strica ziua sau kebabul?

Stiati ca in unele restaurante pe meniul zilei tradus in engleza apare „fried crap”? Da, crapul nostru romanesc prajit tradus in engleza localnicilor este cacat prajit. Dar tradus sau nu, ar fi o varianta mai usor de digerat decat noile importuri culinare.

Educati sa devenim creiere ambulante, uitam ca ce bagam mai joi de ele alimenteaza pretiosul nostru bun. Cu totii stim ca exista asa ceva ca biochimie si  ca rezultatul ei influenteaza perceptiile noastre. Atunci de ce uitam ca daca mancam crap, starea noastra este de cacat.

Exagerez? Se prea poate! Te invit sa iei aminte cum te simti dupa vreo doua-trei ore dupa ce ai mancat fast-food si cum te vei simti a doua zi cand vei alege o varianta mai fericita pentru stomacul tau! Scott Adams, inventatorul benzilor desenate Gilbert spune ca patternurile si sistemele sunt cele care influenteaza viata cel mai mult si nu norocul sau imprejurarile. Patternul conteaza si cand vorbim despre nutritie.

Care e patternul tau? Mananci nesanatos si esti mereu prost dispus dar insisti sa te uiti la filmulete haioase pe Facebook ca sa smulgi o rafala de ras? Atunci probabil ca trebuie sa-ti schimbi… scenariul.

Sursa foto: https://vectortoons.com

Sursa: Cum sa esuezi la aproape orice si totusi sa castigi la scara mare – Scott Adams